Herkomst van Manuolio

De passie voor koken is sterk geworteld in Napoli en stroomt al generatieslang in ons bloed. Zoals Nonna op z'n Johan Cruyffs zou zeggen: "Koken is simpel, maar simpel koken is het aller moeilijkste wat er is."

Het begint bij de ingredienten, die moeten puur en vers zijn om echt smaakvol te kunnen koken. Dat is de fundering van elke mediterraanse keuken, en die leg je direct bij het gebruiken van de juiste olijfolie rechtstreeks uit de heuvels van Campania.

Kleinschalige producent

Supermarkt-olijfolie is vaak van lage kwaliteit door massaproductie, gebruik van mindere olijven en chemische raffinage. Goedkopere oliën worden soms bijgemengd, en langdurige opslag vermindert de smaak en voedingswaarde. Daarnaast is valse labeling een probleem, waardoor veel olijfolie ten onrechte als "extra vierge" wordt verkocht. Voor betere kwaliteit kies je olijfolie van een enkele herkomst en bij voorkeur van kleinschalige producenten.

Kortom: weet waar het product vandaan komt. Zo krijg je een gezonder en smaakvoller product.

De olijfolie van Manuolio komt rechtstreeks bij een kleinschalige producent van wijn en oliijfolie in het dorp Fontanavecchia, Benevento, Campania. De 18 hectare wijn- en olijfgaarden liggen in het heuvellandschap op een hoogte van 300-400 meter boven zeeniveau, aan de voet van de berg Taburno, ongeveer 50 km ten noordoosten van Napels.